Jong-Won Recipe for beef Seaweed Soup) 백정원표 소고기 미역국 끓이는 법 (Back

백정원표 소고기 미역국 끓이는 법 (Recipe for beef Seaweed Soup, Cooking like Back Jong-Won)

  1. 재료 3~4인용(Ingredients for 3~4 Servings)
  2. 국물거리 쇠고기 1 piece parts of beef for soup 200g 자른미역 dried seaweed 1 cup마늘 2개 2 pieces garlic or 다진마늘 참기름 12spoon1table spoonses esame)oon
  3. 양념은 Seasonings : 국간장 1 tablespoon of Korean soy sauce 액젓 1 teaspoon fish sauce

2 . Starting cook

말린 미역을 15분 정도 물에 불려준다.

2) 쇠고기에 참기름 2스푼, 국간장 1스푼, 마늘 12스푼, 후추 등을 넣고 갈색이 될 때까지 볶는다.

3) 불려둔 미역을 찬물에 헹구어 물기를 뺀 후 볶아놓은 쇠고기에 넣고 다시 한번 볶는다(1분이내)

4. 적당량의 물을 붓고 뚜껑을 비스듬히 닫은 채 10분 이상 끓인다(오래 끓일수록 진한 맛이 난다)

간은 소금 또는 국간장, 액젓을 섞은 다음 10분 정도 더 끓인다.

original source : https://m.blog.naver.com/cutesiwoo/221114433113

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https://cookpad.com/us/recipes/12397131-chef-baek-jong-wong-recipekorean-beef-seaweed-soupGreat recipe for 【Chef Baek Jong Wong Recipe】Korean Beef Seaweed Soup. I learned today’s simple and quick version of Korean beef seaweed soup from Korean famous chef, teacher Baek Jong-wong. The great part of Teacher Baek Jong-won recipe is that every time there are “secret recipes” that…cookpad.com